Διάφορα

Έρευνα του Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Είστε εκπαιδευτικός; Δείτε πόσο υψηλό είναι το επίπεδο

της Ενσυναίσθησης, της Ενεργητικής σας Ακρόασης

και της Αποτελεσματικότητας στο διδακτικό έργο!

http://www.teachers-survey.gr/

Το Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διενεργεί έρευνα για τη μελέτη του επιπέδου της Ενσυναίσθησης, της στάσης και των δεξιοτήτων Ενεργητικής Ακρόασης και της Αποτελεσματικότητας στο διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Η έρευνα απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών της Ελλάδας. Η συμμετοχή είναι εθελοντική και ανώνυμη και η διαχείριση των πληροφοριών έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να διασφαλίζει απόλυτα την εμπιστευτικότητα.Η έρευνα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2016.

Στόχος της έρευνας είναι η καταγραφή του επιπέδου της Ενσυναίσθησης, της στάσης και των δεξιοτήτων Ενεργητικής Ακρόασης και της Αποτελεσματικότητας στο διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών, καθώς και η διερεύνηση συσχετίσεών τους με εργασιακούς και επαγγελματικούς παράγοντες. Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης των δεξιοτήτων ενεργητικής ακρόασης των εκπαιδευτικών.

Με την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου, θα εμφανιστεί στην οθόνη σας η βαθμολογία σας, μαζί με διευκρινιστικά στοιχεία για τη βαθμολογική σας κατάταξη.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση ή διευκρίνιση επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της έρευνας, Καθηγητή του Π.Τ.Ν. Παν/μίου Ιωαννίνων Β. Κούτρα, στην ηλ. διεύθυνση vkoutras@cc.uoi.gr ή στο τηλ. 2651005776.

 

 

 

ΑΠΟΚΤΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ KΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ

ΕΝEΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ

Στα πλαίσια της συνεχούς οικονομικής υποστήριξης των μελών μας στις ιδιαίτερες στιγμές που βιώνουμε σκεφτήκαμε και σας προσφέρουμε κάρτα παροχών πρωτοβάθμιας περίθαλψης με χαμηλό κόστος για ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε κορυφαίους Ιατρικούς Φορείς, όπως η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, METROPOLITAN, κ.α., με συμβολικό κόστος μόνο €10 ανά έτος.

 

 

ΑΣΦΑΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ

Μας το ζητήσατε και το υλοποιήσαμε! Στο πλαίσιο κάλυψης των ασφαλιστικών σας αναγκών, ο σύλλογος μας συνεργάζεται πλέον με εξειδικευμένο πρακτορείο στην ασφάλιση οχημάτων. Eπικοινωνήστε μαζί μας και ειδικός ασφαλιστικός σύμβουλος, από την DirectPlusINSURANCE, θα σας καλέσει, ώστε να σας δώσει προσωποποιημένη προσφορά ασφάλισης, επιλέγοντας ανάμεσα από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες της αγοράς. Επιπλέον θα επωφεληθείτε από μοναδικές παροχές σχετικές με το όχημα σας!

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ EΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Τηλ: 210 6257510
FAX: 210 6257511
e-mail: info@globalcare.gr

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ :

Τηλ: 210 6257510
e-mail: info@globalcare.gr

 

 

Εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου, Προστάτη των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

9 Νοεμβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Νεκτάριος! Ο Άγιος μας!
Ο Προστάτης Άγιος των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού!!!
Όπως κάθε χρόνο, από το 2006 και μετά, το ΔΣ της ΠΕΠΦΑ και πολλοί συνάδελφοι μας από διάφορα μέρη της Ελλάδας παρίστανται στη Θεία λειτουργία και στη λειτανία της Αγίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα!!
Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού!!!

 

 

 

Προκήρυξη του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΑΣΚΗΣΗ, ΕΡΓΟΣΠΙΡΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, των τμημάτων Ιατρικής και ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τα Τμήματα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, λειτουργούν Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση».

Το Δ.Π.Μ.Σ. στοχεύει στην ειδίκευση πτυχιούχων επιστημόνων, στην κατανόηση μεθόδων αποκατάστασης και την προαγωγή της υγείας μέσω καθιερωμένων μεθόδων σωματικής δραστηριότητας. Πτυχιούχοι Πανεπιστημίου και ΤΕΙ από ένα ευρύ επιστημονικό πεδίο έχουν τη δυνατότητα να ειδικευτούν στην Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση, ένα τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Πολυτεχνικών Σχολών, Νοσηλευτικής και συναφών ειδικοτήτων των Πανεπιστημίων, καθώς και πτυχιούχοι ΤΕΙ (Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπείας κλπ.) συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Η διάρκεια σπουδών είναι 4 εξάμηνα (Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει 12 υποχρεωτικά μαθήματα και εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής). Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Τα δίδακτρα του ΠΜΣ ανέρχονται στα 1.250 € ανά εξάμηνο.

Στους τρεις πρώτους αποφοιτήσαντες, με την υψηλότερη βαθμολογία, θα δοθούν υποτροφίες, (1ος: 5.000€, 2ος: 2.500€ και 3ος: 1.250€).

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ (www.med.uth.gr/pmsasa).

Υποβολή αιτήσεων (αυτοπροσώπως ή αποστολή με courier) έως και 10.9.2015 και ώρες 10:00 έως 13:00.

Διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Ιατρικής

Γραμματεία ΠΜΣ «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση»

Πανεπιστημίου 3, Βιόπολις, 41500, Λάρισα

Τηλ.: 2410-685710

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Φ.Α ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α

Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο) προχώρησε στις κατά σειρά παρακάτω ενέργειες με τις ανάλογες οικονομικές απολαβές:
• Στην αυθαίρετη κατάργηση της ειδικότητας του Παιδαγωγού Προπονητή Ποδοσφαίρου των πτυχιούχων των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α αναγνωρισμένο ως Δίπλωμα Προπονητή Α Εθνικής Κατηγορίας) με την δημιουργία ολιγοήμερων σχολών, απόκτησης από κάθε ενδιαφερόμενο (αμφιβόλου παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής κατάρτισης) πτυχίου ποδοσφαίρου αρχικά UEFA B (Β Εθνικής με δίδακτρα 790 ευρώ) και έπειτα πτυχίου ποδοσφαίρου UEFA Α (Α Εθνικής με δίδακτρα 1300 ευρώ).
• Στη συνέχεια προχώρησε στην δημιουργία νέων σχολών UEFA C με δίδακτρα 500 ευρώ για την απόκτηση πτυχίου Προπονητή ποδοσφαίρου Ακαδημιών.
Να σημειωθεί ότι στις σχολές αυτές διδάσκουν οι ίδιοι καθηγητές οι οποίοι διδάσκουν την ειδικότητα του ποδοσφαίρου και στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. , παρέχουν στους ενδιαφερόμενους ασκούμενους φοιτητές το Επιστημονικό Δίπλωμα Παιδαγωγού-Προπονητή και αυτόματα το καταργούν, καλώντας τους φοιτητές να προχωρήσουν σε μαθήματα των σχολών της Ε.Π.Ο πληρώνοντας τα ανάλογα χρηματικά δίδακτρα που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών της Ε.Π.Ο είναι:
-Η απαράδεκτη και αυθαίρετη κατάργηση από πλευράς Ε.Π.Ο του Επιστημονικού Διπλώματος Προπονητή Ποδοσφαίρου από τα Τ.Ε.Φ.Α.Α και σημειωτέον ότι αυτό συνέβη μόνο στην συγκεκριμένη ειδικότητα, καθώς όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες Προπονητών των διαφόρων αθλημάτων αναγνωρίζονται κανονικά από τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες τους.
-Η συρρίκνωση των τμημάτων ειδικότητας ποδοσφαίρου των Τ.Ε.Φ.Α.Α από ολιγομελείς φοιτητές (αλήθεια οι ίδιοι καθηγητές πως πραγματοποιούν τα μαθήματα της ειδικότητας με ολιγομελή τμήματα;) καθώς και η οικονομική επιβάρυνσή τους (στις δύσκολες μάλιστα εποχές που διατρέχει η χώρα μας) προκειμένου να αποκτήσουν επιτέλους την ειδικότητα του Προπονητή.
-Η αυθαίρετη κατάργηση ακόμη και της Εκπαιδευτικής-Διδασκαλικής Επιστημονικής Ιδιότητας του Καθηγητή Φ. Αγωγής με ειδικότητα του ποδοσφαίρου με την δημιουργία από την Ε.Π.Ο διπλώματος UEFA C ( Ακαδημιών).
-Η αδυναμία των ήδη και επί σειρά ετών -αλλά και έχοντες προϋπηρεσία ως εργαζόμενοι Παιδαγωγοί – Προπονητές- των Καθηγητών Φ. Αγωγής με ειδικότητα ποδοσφαίρου, να εργαστούν σε ποδοσφαιρικά Σωματεία και Ακαδημίες, καθώς και στην σημαντική οικονομική επιβάρυνση τους προκειμένου να επανακτήσουν το δίπλωμά τους.
Με βάση λοιπόν όλων των παραπάνω το Δ.Σ. της Ε.Π.Φ.Α Μαγνησίας καλεί την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην τακτοποίηση της αποκατάστασης του Διπλώματος Ποδοσφαίρου του πτυχιούχου των Τ.Ε.Φ.Α.Α με την επαναφορά της απευθείας αναγνώρισης του συγκεκριμένου Επιστημονικού Διπλώματος από την Ε.Π.Ο, ακολουθώντας το παράδειγμα όλων των Ομοσπονδιών των υπολοίπων Αθλημάτων. Ήδη η Πολιτεία με τις τελευταίες ενέργειές της (αναβολή αγώνων του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) έδειξε την διάθεση της να πραγματοποιήσει στην τακτοποίηση και εξυγίανση διαφόρων καταστάσεων στον τομέα του Αθλητισμού. Η αποκατάσταση του Διδασκάλου Επιστήμονα Προπονητή Ποδοσφαίρου Καθηγητή Φυσικής Αγωγής είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να πραγματοποιήσει.

Εκ του Δ.Σ

 

Οι Συνάδελφοι μας στη Βουλή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

Μετά τις τελευταίες Εθνικές Εκλογές οι Συνάδελφοι που εξελέγησαν, με διαφορετικά ψηφοδέλτια, είναι:

Κώστας Κουκοδήμος

http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Viografika-Stoicheia/?MPId=2a7c3904-7c3c-4b76-84f4-269984bdb5bd

Άννα Καραμανλή

http://www.eklogika.gr/page/Vouli/karamanli

Έλενα Κουντουρά

http://www.elenakountoura.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=node&cnode=2

Βασίλης Οικονόμου

http://www.oikonomoub.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=163

Ελένη Αυλωνίτου

http://www.hellenicparliament.gr/vouleftes/viografika-stoicheia/?MPId=4d7306d4-b301-43df-bd2d-2ffbd22c5327

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει εκλεγεί η συνάδελφος Σοφία Σακοράφα.

http://www.eklogika.gr/page/vouleutes2012-syriza/sakorafa

Ισως σας ενδιαφέρουν :

Φόρμα συμμετοχής

3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑ 13-14