Εκδηλώσεις

 

Ειδική Ημερίδα “RUNNERS SUPPORT”

 

 

 

 

2ος Ανοικτός Αγώνας Δρόμου 3 & 8 KmCARDIORUN

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του 2ου Ανοικτού Αγώνα Δρόμου 3 & 8 Χιλιομέτρων “CARDIO RUN”.
Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής και διεξάχθηκε και εφέτος όπως και πέρυσι με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ TAE KWON DO στο Παλαιό Φάληρο.
Περισσότεροι από 1000 δρομείς βρέθηκαν στο σημείο εκκίνησης του αγώνα και συμμετείχαν σε μια διαδικασία σωματικής δραστηριότητας, προσφέροντας στον εαυτό τους, τη χαρά της κίνησης, την ικανοποίηση της συμβολής τους σε μία προσπάθεια με ανθρωπιστικό χαρακτήρα και την ευχαρίστηση να συντελέσουν στην προσπάθεια συνεχούς ανάπτυξης της μαζικής άθλησης στη χώρα μας.
Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τις συμμετοχές στον αγώνα θα διατεθούν όπως και πέρυσι στην αγορά απινιδοτών οι οποίοι θα διατεθούν σε ακριτικά νησιά της χώρας μας.
Σε όλους τους δρομείς που έλαβαν μέρος στον αγώνα δόθηκε μετάλλιο και δίπλωμα, επίσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση κατά την οποία πολλοί τυχεροί δρομείς κληρώθηκαν και θα λάβουν σύντομα πλούσια δώρα.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ολοκληρωθούν όλες οι μετά αγωνιστικές διαδικασίες, σας ενημερώνουμε ότι στο διαδικτυακό τόποwww.cardiorun.gr, θα αναρτηθούν στο πεδίο ΝΕΑ, τα πλήρη αποτελέσματα, μέρος φωτογραφιών του αγώνα, καθώς και οι κατάλογοι κατανομής των ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΩΝ, για τους νικητές και τους τυχερούς του αγώνα.

 

 

Έκθεση “FITNESS EXPO 2015” 

Για ακόμη μια χρονιά ολοκληρώθηκαν με πλήρη επιτυχία οι εργασίες της Έκθεσης “ATHLETIC & FITNESS EXPO 2015”.
Η Έκθεση συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και λειτούργησε από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2015 στο Ολυμπιακό Ακίνητο του TAE KWON DO, στο Παλαιό Φάληρο.
Την έκθεση επισκέφθηκαν όπως κάθε χρόνο πολυάριθμοι Ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, Ιατροί, Φυσικοθεραπευτές, Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι, Προπονητές αθλημάτων, Στελέχη Ιδιωτικών και Δημοτικών Γυμναστηρίων, Ιδιοκτήτες και δάσκαλοι σχολών χορού και πολεμικών τεχνών κ.α. Οι παραπάνω είχαν την ευκαιρία να δουν πρωτότυπες ιδέες από τις εταιρείες – εκθέτες, να συζητήσουν μαζί τους για πιθανές συνεργασίες και να πληροφορηθούν σχετικά με νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο χώρο του FITNESS και όχι μόνο.

 

 

 

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά η Ετήσια Εκδήλωση «ΤΕΧΝΗΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» “ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015”.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Ε.Π.Φ.Α.), o Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.), το Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.) και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής (Σ.Ι.Γ.Α.).
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε σημαντικές προσωπικότητες και οργανισμούς, της Πολιτιστικής, Αθλητικής, Επιστημονικής και Κοινωνικής ζωής της χώρας μας, για την προσφορά τους σε κάποιον από αυτούς τους τομείς.
Στην φετινή διοργάνωση ανάμεσα σε πολλές λαμπρές προσωπικότητες, βραβεύθηκαν ο Προπονητής ποδοσφαίρου Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο Σύλλογος “ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο καλαθοσφαιριστής Θοδωρής Παπαλουκάς, ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς και πολλές άλλες εξέχουσες προσωπικοτητες

 

 

 

 

7ο FORUM ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Athens Ledra Hotel, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το 7ο FORUM ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

Τους συνέδρους χαιρέτησαν oι Πρόεδροι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής, Θεσσαλίας και Αχαϊας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, Δημήτρης Γρηγοριάδης. Την έναρξη των εργασιών του FORUM κήρυξε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής Σπύρος Πάντζας.

Τις εργασίες του FORUM το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια παρακολούθησαν περισσότεροι από 120 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και ενημερώθηκαν για επίκαιρα θέματα και προβλήματα του κλάδου. Επίσης, έγινε παρουσίαση και ανάλυση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Physical Activity & Health in Ageing (PAHA) και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μαζικής Άθλησης – Fitness Week.

Οι 3 χορηγοί και 8 υποστηρικτές εταιρείες, παρουσίασαν νέα προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και προτάσεις συνεργασίας προς τους γυμναστηριούχους.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενότητας των εργασιών του FORUM έγιναν προτάσεις και τοποθετήσεις από τους συνέδρους και ακολούθησε συζήτηση.

Οι εργασίες του FORUM έκλεισαν με το καθιερωμένο γεύμα εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο μαγευτικό εστιατόριο Ledra Kai. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον πλούσιο Buffet του εστιατορίου ενώ παράλληλα συζήτησαν με τους εκπροσώπους των εταιρειών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Τέτοιες μορφές επικοινωνίας όπως το FORUM ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνεχή αναβάθμιση του κλάδου των γυμναστηρίων.

 

 

 

2η Επιστημονική Ημερίδα Φυσικής Αγωγής

ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

2H ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-06-2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9:30 – 10:00

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

10:00   – 10:30

ΙΕΠ και Προσχολική Ηλικία

Μανασής Βασίλης M.Sc –Post.doc Εισηγητής Φυσικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

10:30 – 11:00

Κινητικό περιεχόμενο της Φυσικής Αγωγής στο Νηπιαγωγείο

Τσαδήμας Χρήστος Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ11 M.Sc-Μ.Εd

11:00 – 11:30

Η σημασία της άσκησης στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Γεροδήμος Βασίλης Αναπληρωτής Καθηγητής – Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Παν. Θεσσαλίας

11:30 – 11:40  

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

11:40 – 12:20

Αξιολόγηση φυσικής κατάστασης στο Σχολείο. Το Γιατί και το Πώς

Γούβαλη Μαρίνα MSc. PhD.

12:20-13:00

Οι αγχώδεις διαταραχές στην εφηβεία και ο καίριος ρόλος της άθλησης και της φυσικής αγωγής στην πρόληψή τους.

Ιωάννης Κυργιόπουλος Σχολικός Ψυχολόγος MSc.

13:00-14:30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

14:30- 16:30

Η Φυσική Αγωγή ως Κινητική Αναψυχή, με απλά και (επανα)κυκλώσιμα υλικά. Παπαγεωργίου ΒίβιανMSc

16:30-16:40

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

16:40-17:40

“Νέες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο των Ομαδικών Προγραμμάτων”

ΚΩΝΣΤΑΣ ΝΩΝΤΑΣ  B.Sc., M.Sc

17:40-19:00

Μοντέρνες μεθόδους λειτουργικής προπόνησης-μια διαφορετική προσέγγιση” Γουνιτσιώτη Τόνια- Bch in Sports Science PilatesMasterTrainer, FitnessPresenter, FoundingMemberofSWA

19:00-19:10

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

19:10-19:40

Δράσεις αύξησης της Φυσικής Δραστηριότητας των δημοτών με στόχο την Προαγωγή της ΥΓΕΙΑΣ τους.

Γεροδήμος Βασίλης Αναπληρωτής Καθηγητής – Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Παν. Θεσσαλίας

19:40-20:00

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΛΗΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

 

Τοποθέτηση του Προέδρου της Π.Ε.Π.Φ.Α Δημήτρη Γρηγοριάδη στην Ημερίδα με θέμα “Το επαγγελματικό καθεστώς των πτυχιούχων φυσικής αγωγής – προπονητών ποδοσφαίρου” στην Ημερίδα “Ποδόσφαιρο & Έννομη Τάξη”

 

1. Ο πρώτος νόμος που ρύθμιζε θέματα προπονητών σε όλα τα αθλήματα ήταν ο Ν. 75/75, ένας νόμος που λειτούργησε για 24 χρόνια, αφού το 1999 με τον Ν. 2725/99 τροποποιήθηκε.

Με βάση λοιπόν τον Ν. 75/75 οι πτυχιούχοι ΕΑΣΑ (ΤΕΦΑΑ μετά το 1983) ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής είχαν το δικαίωμα να ασκούν το επάγγελμα του προπονητή σε οποιοδήποτε άθλημα μέχρι την ανώτατη κατηγορία του αθλήματος. Παράλληλα έδινε το δικαίωμα στη Γ.Γ.Α. και μόνο σε αυτή να ιδρύει και να λειτουργεί σχολές προπονητών σε συγκεκριμένο άθλημα κάθε φορά και για συγκεκριμένη κατηγορία.

Για 24 χρόνια (1975 – 1999), ο κάτοχος πτυχίου ΕΑΣΑ ή ΤΕΦΑΑ ή διπλώματος προπονητού της Γ.Γ.Α. είχε χωρίς άλλη πιστοποίηση ή αποδεικτικό το δικαίωμα να ασκήσει το επάγγελμα του προπονητού. Λειτουργούσαν δηλαδή τα ανωτέρω πτυχία και ως άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος.

2. Με το Π.Δ. 107/83 το οποίο εκδόθηκε και υπεγράφη κατ’ εξουσιοδότηση του Νόμου Πλαισίου 1268/82, που είναι και οι ιδρυτικοί νόμοι των Τ.Ε.Φ.Α.Α., οι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής κατοχυρώνονται επαγγελματικά σε όλες τις μορφές άθλησης. Πιο συγκεκριμένα οι πτυχιούχοι φυσικής αγωγής μπορούν να εργαστούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, να έχουν τη διεύθυνση και εποπτεία των γυμναστηρίων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, να ασκούν καθήκοντα τεχνικών συμβούλων σε αθλητικούς οργανισμούς, ομοσπονδίες και άλλους συναφείς φορείς και να ασκούν την προπονητική στον αγωνιστικό αθλητισμό, στο μαζικό αθλητισμό και σε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα.

3. Έρχεται ο Νόμος Ν.2725/99 και το άρθρο 31 παρ. 9 προσδιορίζει το επαγγελματικό καθεστώς των προπονητών. Εισήγαγε ακόμα ο Ν.2725/99 τη διαδικασία έκδοσης άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος και για τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ και για τους κατόχους του διπλώματος του προπονητή των σχολών της Γ.Γ.Α., με την καταβολή παραβόλου 50.000 δραχμών και την κατάθεση σχετικών δικαιολογητικών στη Γ.Γ.Α.

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

Από το 1987 και μετά είχαμε εκφράσει ως φορείς (ΤΕΦΑΑ, ΠΕΠΦΑ, ΕΓΒΕ, κλπ) τις αντιρρήσεις μας για τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η Γ.Γ.Α. για τη συμμετοχή κάποιου στις σχολές της, αφού οι γραμματικές γνώσεις που ζητούντο ήταν για πολλές σχολές το απολυτήριο του δημοτικού, ενώ η διάρκεια των σχολών δεν ξεπερνούσε τις 2 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εξομοιώνονται και να αποκτούν τα ίδια δικαιώματα οι απόφοιτοι των τετραετούς φοίτησης ΤΕΦΑΑ με απόφοιτους δημοτικού που με «χαριστικές» πολλές φορές διαδικασίες παρακολουθούσαν και αποφοιτούσαν από τις εν λόγω σχολές προπονητών.

Ο νομοθέτης καλώς προέβλεψε τη δημιουργία κ λειτουργία σχολών προπονητών από τη Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με την εκάστοτε αθλητική ομοσπονδία όταν οι προπονητές δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες του αθλήματος ή για αθλήματα τα οποία δεν διδάσκονταν στα ΤΕΦΑΑ ή δεν υπήρχε ειδικότητα!

Δυστυχώς τα κριτήρια αυτά δεν τηρήθηκαν και το πελατειακό – ρουσφετολογικό κράτος διέπρεψε!!!!

4. Το 2002 προστίθεται στο Ν 2725/99, στο άρθρο 31 η παράγραφος 10, βάση της οποίας η ΕΠΟ αποκτά κατ εξαίρεση το δικαίωμα να κάνει μόνη της Σχολές προπονητών!!!

ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

5. Το 2005 με την ΥΑ 25533 εγκρίνεται ο κανονισμός προπονητών ποδοσφαίρου ο οποίος έχει λάβει υπόψη του την ΣΥΜΒΑΣΗ της UEFA για την αμοιβαία αναγνώριση των προπονητικών προσόντων.

ΣΥΜΒΑΣΗ της UEFA : Καλώς δημιουργήθηκε προκειμένου να διευκολύνεται η μετακίνηση των προπονητών εντός Ευρώπης κ να μη δημιουργούνται προβλήματα σχετικά με τη δυνατότητα τους να προπονήσουν ομάδες σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τι προέβλεπε ο κανονισμός προπονητών ποδοσφαίρου που εγκρίθηκε με την παραπάνω ΥΑ;

Κατέτασσε τους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ στην κατηγορία της Σύμβασης ως προπονητές UEFAA’.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΕΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Οι τοπικές ενώσεις της ΕΠΟ κάλεσαν τον Σεπτέμβριο του 2006 με ανακοίνωσή τους, όσους δηλώνουν προπονητές, ανεξαρτήτως τυπικών προσόντων και κατοχής άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος, να παραλάβουν ταυτότητες προπονητών, με μοναδικές προϋποθέσεις να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και να είναι υγιείς, καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας αλλά και σοβαρότητας, επιχειρώντας να υποκαταστήσουν την Ελληνική Πολιτεία, τα αρμόδια υπουργεία και κάθε άλλο θεσμοθετημένο όργανο στη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας σχολών προπονητών, χορήγησης άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος και έκδοσης ταυτοτήτων πιστοποίησης ιδιότητας και κατοχύρωσης δυνατότητας για την εξάσκηση του επαγγέλματος του προπονητή ποδοσφαίρου.

ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ λοιπόν η ΕΠΟ κατήργησε πραξικοπηματικά κάθε προηγούμενη άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος που είχε εκδώσει η Γ.Γ.Α. και υποχρέωσε και τους πτυχιούχους φυσικής αγωγής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο να παρακολουθήσουν, καταβάλλοντας το ποσό των 700 ευρώ, τις δικές της σχολές προπονητών, για να κάνουν εξομοίωση των αδειών εξάσκησης του επαγγέλματος του προπονητή ποδοσφαίρου.

6. Νόμος 3919/2011, άρθρο 3, παρ. 1 : Με την αναγγελία και μόνο μπορείς να εργαστείς. Ο όποιος έλεγχος για ψευδή δήλωση γίνεται αργότερα.

7. Νόμος 4186/2012, άρθρο 39, παρ, 25, : Για την ειδικότητα ποδοσφαίρου αρκεί η βεβαίωση του ΤΕΦΑΑ και δεν απαιτείται καμία άλλη ισοτιμία ή εξομοίωση!!

ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ;

Κυρίες και Κύριοι,

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβη στην συνταγματική αναθεώρηση, αφού λειτούργησε ήδη ανώτατες σχολές που σε 8 ημέρες μάλιστα, χορήγησαν επαγγελματικά δικαιώματα υπέρτερα αυτών που χορηγούν τα πανεπιστημιακά τμήματα, τους τίτλους των οποίων δεν αναγνωρίζει καθόλου.!!

Με βάση τα παραπάνω αυτό που ισχύει σήμερα από την πλευρά της ΕΠΟ είναι:

ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΕΛΩ!!!

Θα αποκατασταθεί ποτέ αυτή η αδικία και η κατάφωρη παραβίαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στην προπονητική ποδοσφαίρου;

Δρ. Δημήτρης Γρηγοριάδης

Πρόεδρος Π.Ε.Π.Φ.Α.

 

¨Φυσική δραστηριότητα και σωματική άσκηση στις μεγαλύτερες ηλικίες¨

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας με θέμα: ¨Φυσική δραστηριότητα και σωματική άσκηση στις μεγαλύτερες ηλικίες¨.

 

 

 

 

 

 

Ημερίδα “ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ & ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ”

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε το ΙΔΕΑΔ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, με θέμα: «Ποδόσφαιρο και έννομη τάξη» , στην οποία κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για τις παθογένειες,τον εκδημοκρατισμό,την εξυγίανση και τις σχέσεις μεταξύ των φορέων του ποδοσφαίρου και της Πολιτείας.

Παρέστησαν και μίλησαν οι βουλευτές Ελένη Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ) Γιώργος Μαυρωτάς και Παναγιώτης Καρκατσούλης (Ποτάμι) και απέστειλαν χαιρετισμούς οι βουλευτές Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ) και Βασίλης Οικονόμου (ΝΔ).

Παρέστησαν επίσης οι πρώην Γενικοί Γραμματείς Αθλητισμού Γιώργος Λυσαρίδης και Πάνος Μπιτσαξής, ο Βαγγέλης Γραμμένος-Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, ο Δήμος Κασκαντίρης-Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών,ο Βαγγέλης Τσεβάς-Αντιπρόεδρος ΕΠΣΑΝΑ, ο Γιάννης Σιγάλας-Πρόεδρος ΕΠΣ Κυκλάδων, οι πρώην Σύμβουλοι της ΕΠΟ Τάσος Μητσόπουλος, Γιώργος Θωμαϊδης, Σπύρος Διαμαντόπουλος, Ευριπίδης Ρεβελάκης, ο πρώην Γ.Γ. του ΠΣΑΠ Νίκος Μάλλιαρης,οι πρώην διαιτητές και παράγοντες της διαιτησίας Τσιαμπουρής, Τζαννέτος και Ντεϊμεντές, ο πρώην αθλητικός δικαστής Νίκος Μίνης, οι παλαιμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Αριστείδης Καμάρας και Τάκης Οικονομόπουλος , ο Σύμβουλος του Νομμικού Συμβουλίου του Κράτους και μέλος του ΔΣ του Απόλλωνα Σμύρνης Κώστας Χαραλαμπίδης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και μέλος του ΔΣ του Απόλλωνα Γιώργος Κανελλόπουλος, ο Καθηγητής του Δημοκρίτειου Παν/μίου Δημήτρης Γαργαλιάνος, πολλοί δημοσιογράφοι και άλλοι σημαντικοί άνθρωποι του αθλητισμού.

Οι Πρόεδροι των ΕΠΣ Σάμου και Ηλείας κύριοι Βακάλης και Κουλούρης απέστειλαν χαιρετισμό.

Η συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση των παρευρεθέντων στην εκδήλωση αλλά και τα συμπεράσματα από τις εισηγήσεις και την συζήτηση που ακολούθησε μας επιφορτίζουν με την ευθύνη να επιδιώξουμε την κοινοποίησή τους σε όλους τους αρμόδιους πολιτειακούς και ποδοσφαιρικούς φορείς με την φιλοδοξία να συμβάλλουμε στην εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων και στην διαμόρφωση ενός νέου οράματος για το ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει το ποδόσφαιρο και γενικότερα η ελληνική κοινωνία.

Θα προσεγγίσουμε και θα εξηγήσουμε σε όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου: την ΕΠΟ, τις ενώσεις,τις λίγκες,τον ΠΣΑΠ,τον ΠΣΑΤ,τους προπονητές και τους διαιτητές, αλλά και στο κράτος, στα κόμματα και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, ότι εμμονές και αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά, ενώ αντίθετα ο γόνιμος, συστηματικά οργανωμένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος διάλογος, χωρίς αποκλεισμούς, αφορισμούς και προκαταλήψεις μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει σε όλους.

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, το διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία» και το blog Χαλκηδόνα για την δωρεάν βιντεοσκόπηση της ημερίδας, τον κ Αντώνη Σάκκουλα για την δωρεάν εκτύπωση προσκλήσεων και αφισών, τον κ. Νίκο Γιαννόπουλο για τον συντονισμό και την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης,τον κ. Δώρο Κλεοβούλου για την δωρεάν χορήγηση αφισών ,προσκλήσεων και μπάνερς, τον κ. Δήμο Κασκαντίρη για την δωρεάν προμήθεια αναψυκτικών.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ, 18-04-2015

Συντονιστής: Νίκος Γιαννόπουλος,Δημοσιογράφος ΝΕΡΙΤ

Το διαχρονικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου: Συμπτώματα – Παθογένειες (Γ. Λυσαρίδης, Καθηγητής Μαθηματικών-πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού)

Διάγνωση της προβληματικής κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο- Εντοπισμός και αξιολόγηση συμπτωμάτων και παθογενειών στην οργάνωση και διοίκηση του ποδοσφαίρου.

Εξυγίανση και εκδημοκρατισμός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (Ν.Μάλλιαρης,Μέλος F.C Barcelona-πρώην Γ.Γραμμ. ΠΣΑΠ).

Ο εκδημοκρατισμός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και η διεύρυνση στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των ατόμων ή φορέων που διαμορφώνουν την άσκηση της επιχειρηματικής-οικονομικής διοίκησης των επαγγελματικών ομάδων, οι οποίες δεν θα πρέπει υποχρεωτικά να δομούνται με την σημερινή μορφή της ΠΑΕ, μπορεί να καταστεί μοχλός οικονομικής εξυγίανσής του.

Η δημοκρατική νομιμοποίηση του ελληνικού ποδοσφαίρου (Β. Γραμμένος, Δικηγόρος-Πρόεδρος ΕΠΣ Μακεδονίας).

Το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ ως παράγωγο της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης και ως μοχλός ανάσχεσης στην ανάπτυξη και διαφανή διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου,θα πρέπει να τροποποιηθεί προσηκόντως.

Η σχέση της ΕΠΟ με τις ενώσεις-μέλη της(Δ. Κασκαντίρης, Επιχειρηματίας-Αντιπρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών).

Η τυπική σχέση ΕΠΟ-Ενώσεων είναι αυτή του σωματείου προς τα μέλη του, τα οποία τελικώς μέσω της Γενικής Συνελεύσεως διαμορφώνουν την βούληση της ομοσπονδίας. Η ουσιαστική σχέση είναι όμως καθαρά σχέση άσκησης εξουσίας της ΕΠΟ πάνω στις Ενώσεις, η οποία θα πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο αθλητικά και κοινωνικά ανεκτό.

Διαφάνεια και χρηστή διακυβέρνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο (Ν. Θεοδώρου, Οικονομολόγος αθλητισμού-Μέλος Διεθνούς Διαφάνειας)

Η τήρηση των κανόνων και διαδικασιών της χρηστής διακυβέρνησης και της αθλητικής διαφάνειας και ακεραιότητας ως μέσον ίασης των παθογενειών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει ανάγκη ενθάρρυνσης της ενεργού συμμετοχής όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, χωρίς αυτή να περιορίζεται στη σχέση του οπαδού-θεατή, με συγκεκριμένες δράσεις που οι ίδιοι επιζητούν και οι οποίες θα στοχεύουν στην αναβάθμιση του ρόλου τους σε συνδιαμορφωτές πολιτικής.

Το άρθρο 29 παρ.12 Ν.3479/2006 περί αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ (Α. Μαλάτος, Πρόεδρος ΙΔΕΑΔ)

Ιστορικό, ερμηνεία και συνταγματική αξιολόγηση της διάταξης, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη διάταξη καταρτίστηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης του νόμου στην Βουλή, χωρίς αιτιολογική έκθεση. Η ΓΓΑ ουδέποτε εξέδωσε κάποια ερμηνευτική εγκύκλιο για να προσδιορίσει την βούληση του νομοθέτη, ενώ και κάποιες δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν δεν προσφέρουν σαφές ερμηνευτικό υπόβαθρο. Επομένως,η επιδιωκόμενη σήμερα κατάργηση της διατάξεως μάλλον πολιτικές παρά νομικές ανάγκες καλείται να καλύψει.

Οι σχετικές με το αυτοδιοίκητο διατάξεις του καταστατικού της FIFA (Γ. Πρίντεζης,Μέλος ΔΣ ΙΔΕΑΔ).

Παρουσίαση και ερμηνεία των διατάξεων του καταστατικού της FIFA που θεμελιώνουν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ως καθεστώς εξαίρεσης του αθλήματος από διατάξεις του αθλητικού νόμου.Το καταστατικό της ΦΙΦΑ δεν προσφέρει επαρκές νομικό έρρισμα για τον σκοπό αυτό.

Δικονομικές παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο (Γ. Παναγόπουλος, Αντιπρόεδρος ΙΔΕΑΔ-Μ. Παπαλουκάς,Καθηγητής Αθλητικού Δικαίου –Δρ. Χ. Σταμέλος,Ειδ. Γραμμ.ΙΔΕΑΔ). Ανάλυση των δυνατοτήτων δικαστικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο, τόσο σε επίπεδο εσωτερικής, όσο και σε επίπεδο αλλοδαπής ή ευρωπαϊκής έννομης τάξης επ’ ευκαιρία της μη νόμιμης εφαρμογής του από την ΕΠΟ ή ενδεχομένως και από την ΦΙΦΑ.

Το επαγγελματικό καθεστώς των προπονητών ποδοσφαίρου ( Γ. Κυπραίος, Καθηγητής Παν/μιου Πελοπονήσου-Δ. Γρηγοριάδης, Πρόεδρος ΠΕΠΦΑ)

Η προπονητική ως γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης της φυσικής αγωγής και το επάγγελμα του προπονητού ποδοσφαίρου. Ανάλυση και παρουσίαση του κατά πόσον επηρεάζεται η άσκηση του επαγγέλματος από την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της ΕΠΟ.

Η αξιοποίηση των εκθέσεων της ΟΥΕΦΑ περί στοιχηματικής απάτης στην ποινική δίκη και οι λοιπές ποινικές διατάξεις στον αθλητισμό (Β. Σακελλαροπούλου,Αντεισαγγελέας Εφετών-Μ. Μαύρος,Δικηγόρος)

Αξιολόγηση των ποινικών διατάξεων και διαδικασιών που βρίσκουν εφαρμογή για την αντιμετώπιση της στοιχηματικής απάτης στο ποδόσφαιρο και λοιπών αθλητικών αδικημάτων. Πέραν της επαρκούς αφορμής για τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι ως άνω εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ θα αξιοποιηθούν αποδεικτικά κατά την προδικασία και θα συναξιολογηθούν με άλλα αποδεικτικά μέσα. Εάν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο οι ως άνω εκθέσεις θα αναγνωσθούν στο ακροατήριο και θα συνεκτιμηθούν και με όρους ΄΄ζώσας΄΄ διαδικασίας.

Η εφαρμογή της περί ανωνύμων εταιριών νομοθεσίας και η φορολόγηση των ΠΑΕ ( Γ.Κανελλόπουλος,Οικονομολόγος-πρώην Γ. Γραμμ. ΥΠΟΙΚ)

Η έννοια του αυτοδιοίκητου σε οικονομικό επίπεδο είναι παντελώς ανύπαρκτη και συγχρόνως το μεγάλο ζητούμενο για το επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο σήμερα. Η φορολογική μεταχείριση των ΠΑΕ πρέπει να είναι ίδια με αυτή των υπολοίπων ανωνύμων εταιριών ή μήπως θα πρέπει να διαφοροποιείται λόγω του αθλητικού της αντικειμένου?

Αθλητική έννομη τάξη και επενδύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο (Γ. Παπανίκος,Επίτ.Καθ.Οικονομικών-Αντιπρόεδρος ΠΣΑΟΣ).

Η οικονομική επένδυση στο ποδόσφαιρο ως άθλημα δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την αθλητική ιδεολογία που το διέπει. Οι δύο έννοιες δεν είναι ασύμβατες μεταξύ τους, όμως η συνύπαρξή τους επιβάλλει κάποιες ιδιαίτερες προσεγγίσεις της οικονομικής δραστηριότητας στον αθλητισμό (συναγωνιστικό και όχι ανταγωνιστικό περιβάλλον, κεντρική διαχείριση δικαιωμάτων, πλαφόν αμοιβών και προϋπολογισμών κλπ.).

 

 

 

 

Ισως σας ενδιαφέρουν :

Φόρμα συμμετοχής

3ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑ 13-14